Qui som

La Masia

Qui som

La Masia

Volem compartir el nostre espai amb tots vosaltres, així que us invitem a que vingueu i descobriu aquest entorn.

Ens trobem en una masia del segle XII, rodejada de vinyes i natura a Castellet i la Gornal, al costat de Vilafranca del Penedès i a pocs quilòmetres de Barcelona, Tarragona i la Costa Daurada.

Disposem d’espais i instal·lacions equipades tant si vens amb cotxe, com en autocaravana per gaudir, ens visitis individualment, en grup o inclús amb el teu animal de companyia, tothom es benvingut a Vinyes de Lilith.

Emendis

Des de 2006 Emendis dóna nom al celler familiar. Antigament es deia Puigmoltó, en referència a la masia, de la qual es tenen notícies històriques des de l’any 1186.

Al Cartolario de Sant Cugat de Vallès, el document nº1186 diu:

“Bernat de Valls i Raimon Berenguer de Puigmoltó, donen al seu nebot Raimon, monjo, l’herència dels seus pares Arnau de Valls i Eemendis. Són terres, vinyes, arbres, horts, cases, un cup, dues botes, 16 monedes d’or i una quartera de civada. ”

No es fa esment concret de Puigmoltó, però la situació de l’herència no té dubte. És la notícia més antiga de la masia.

A partir d’aquest document, podem afirmar que la primera dona de la qual hi ha dades que va viure a la finca, portava el nom de Eemendis. Es diu, que el seu nom original era Ermendis i que a causa de les transcripcions al llarg dels anys, aquesta erra es va anar transformant en una e.

Avui, és una font d’inspiració. El seu nom està carregat d’història, reuneix els valors de la feina ben feta: tradició, modernitat, elegància i aquell sisè sentit que només tenen les dones.

Conoce nuestras novedades apuntándote a nuestra Newsletter

    Procesaremos los datos personales que haya proporcionado de acuerdo con nuestra política de privacidad.

    2022-01-26T16:34:16+00:00

    Title

    Go to Top