Qui som

La Masia

Qui som

La Masia

Volem compartir el nostre espai amb tots vosaltres, així que us convidem a que vingueu i descobriu aquest entorn.

Ens trobem en una masia del segle XII, envoltada de vinyes i natura a Castellet i la Gornal, al costat de Vilafranca del Penedès i a pocs quilòmetres de Barcelona, ​​Tarragona i la Costa Daurada.

Disposem d’espais i instal·lacions equipades tant si vens amb cotxe, com amb autocaravana per gaudir, ens visitis individualment, en grup o fins i tot amb el teu animal de companyia, tothom és benvingut a Vinyes de Lilith.

Emendis

Des del 2006 Emendis dóna nom al celler familiar. Antigament es deia Puigmoltó, en referència a la masia, de la qual se’n tenen notícies històriques des de l’any 1186.

Al Cartolari de Sant Cugat de Vallès, el document nº1186 diu:

“Bernat de Valls i Raimon Berenguer de Puigmoltó, donen al seu nebot Raimon, monjo, l’herència dels seus pares Arnau de Valls i Eemendis. Són terres, vinyes, arbres, horts, cases, un cup, dues botes, 16 monedes d’or i una quartera de civada.

No es fa esment concret de Puigmoltó, però la situació de l’herència no en té cap dubte. És la notícia més antiga de la masia.

A partir d’aquest document, podem afirmar que la primera dona de qui hi ha dades que va viure a la finca portava el nom d’Eemendis. Es diu, que el seu nom original era Ermendis i que degut a les transcripcions al llarg dels anys, aquesta erra es va anar transformant en una e.

Avui és una font d’inspiració. El seu nom està carregat d’història, aplega els valors de la feina ben feta: tradició, modernitat, elegància i aquest sisè sentit que només tenen les dones.

Coneix les nostres novetats apuntant-te a la nostra Newsletter

    Processarem les dades personals que ens proporcioni d’acord amb la nostra política de privadesa.

    2023-03-18T10:24:24+00:00

    Title

    Go to Top